Bruktbilmagasinet

Nyetablert og på jakt etter bil?

Dere er begge to i fast jobb, har felles leilighet og er iferd med å bli etablerte. Kanskje begynner dere å bruke fritiden litt annerledes? I stedet for å ofte søke til utelivet og alt byen har å tilby frister kanskje helgeturer og besøke familie. Da kan det være på tide å gå til anskaffelse av en felles bil.

De fleste biler kan passe et ungt par i etableringsfasen –her kan du lese litt om hva dere bør tenke på før dere skaffer dere bil sammen.

Eie bil sammen

Det er ikke noe problem å ha to eiere av en bil. Den ene føres opp som eier av bilen, mens den andre blir medeier. Eier og medeier har det samme ansvaret og rettighetene til bilen – og kan igangsette salg eller endringer i registreringen. Den andre eieren må i slik tilfeller samtykke til salget eller endringer.

 

Skal dere kjøpe en bil og eie den sammen bør dere passe på å registrere medeier fra starten av da det vil komme en omregistreringsavgift dersom dere vil gjøre dette senere. Du kan imidlertid fjerne medeier uten å betale omregistreringsavgift. Forsikringen kan kun stå i den enes navn. Står forsikringen på en medeier som fjernes må eier passe på å tegne en ny forsikring på bilen før den kjøres.

Finansiering av bilen

En god bil koster mye penger og bil er ofte den nest største investeringen man gjør i løpet av livet – etter bolig. Og som med andre varer er det penger å spare på å velge bruktbil fremfor å kjøpe en helt ny.

 

Les mer om fordelene med bruktbil

 

Har dere ikke kapital til å kjøpe bilen for egne spare penger er det naturlig å tenke på billån. Har dere tilstrekkelig inntekt og god betalingshistorikk kan dere faktisk låne hele kjøpesummen til bilen – helt uten egenkapital. Du får imidlertid bedre rente dersom du greier å stille med noe egenkapital. Det er også vanlig at det kun er bilen som står som sikkerhet for lånet.

 

Kjøper du bil fra oss hjelper vi deg gjerne med billån gjennom vår samarbeidspartner, Nordea.

 

Se også: Disse begrepene bør du kunne om billån

 

Skal dere kjøpe en ny bil er naturligvis leasing også et alternativ, dog binder dette dere til bilen i 3 år. Dette kan passe dårlig i etableringsfasen da mye kan endre seg i denne perioden.

Parkering

Mange par i etableringsfasen bor fremdeles sentralt i byen – her er det trangt om parkeringsplassene. Dere bør derfor ta med kostnader i forbindelse med parkering når dere vurderer å skaffe dere bil. Mange har parkeringsplass i borettslaget og det varierer om dette er inkludert i leiligheten eller noe man må betale ekstra for.

 

Husk også at du ofte må betale for parkering når du er på besøk eller på shopping.

Hvilken biltype passer dere best?

Bor dere fremdeles sentralt i byen og skal kjøre mye i trange gater, lukeparkere og lignende er det naturlig å tenke på en relativt liten bil – og det er ikke feil. Kombibiler er gode biler i byen. Er behovene deres primært å komme dere fra sted til sted, uten mye bagasje kan dere velge en kombibil. Ved å legge ned bakseter har dere da også plass til relativt mye bagasje. Kjører dere lange avstander med passasjerer for eksempel på hyttetur med venner kan det hende at det blir litt ukomfortabelt for de som sitter i baksetet.

 

Driver dere med fritidsaktiviteter som for eksempel ski/snowboard eller golf tar dette opp mye plass i en liten bil. Skal du ha plass til ski bør du sjekke om bilen har skiluke i baksetet, eventuelt vurdere takboks. Det er ikke alle biler som kan ha takboks, er dette er viktig bør dere undersøke dette før dere velger bil.

 

Selv om kombibil ofte føles mest naturlig i byen kan dere basert på behovene deres også velge stasjonsvogn eller SUV. Disse fungerer også fint for de fleste oppgaver i byen.

 

Se også: Egenskapene du vil ha i en bybil

 

Se alle biler

Se også:

Close icon
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
No items found.
close icon
close icon